Horecaportiers

HorecaportiersHelaas rust er een smet op het imago van “uitsmijters”. Dit is ontstaan in het verleden, een ander tijdperk waarin de eisen en regelgeving totaal anders waren. In dit tijdperk werden de vechters uit de sportschool aan de deur geplaatst. Het woord zegt het al, deze jongens loste alles op met vechten! Op de dag van vandaag is een portier het gezicht van de club, de eerste persoon waar gasten mee communiceren. Waar een portier uiteraard wel uit de voeten moet kunnen met weerbaarheid zal deze op de eerste plaats goed moeten kunnen communiceren.

HorecaportiersDeze moet eerst profileren, daarna communiceren met de gasten om zo te bepalen of deze gasten toegang verleend wordt. In de stappen van profileren en communiceren krijgt de portier inzicht in de diverse zaken. Is de gast dronken, is deze extreem aanwezig of agressief, zijn deze met een grote groep (bijvoorbeeld voetbalteam), is de kleding correct, is de leeftijd hoog genoeg om toegang te krijgen en nog meer van dit soort informatie.

HorecaportiersHeel dit plan van aanpak maakt een portier het gezicht van de club, een correcte gastheer. Uit onze ervaring komt naar voren dat een streng en correct deurbeleid de incidenten binnen in de club dermate terug dringt. Hiermee maakt de deurportier het zijn collega’s die binnen staan en stuk makkelijker. De werkzaamheden van de portiers die binnen staan in de club kan je omschrijven als sfeerbeheer!! In de club moet een aangename sfeer hangen zodat alle gasten een leuke avond kunnen hebben.

HorecaportiersAdequaat en preventief optreden heeft de voorkeur, al met al wordt de rode draad waar de portier zich aan moet houden tijdens zijn werkzaamheden vaak bepaald door de eigenaar van de club. Deze bepaald de maatstaven waarnaar opgetreden dient te worden en hoe er gehandeld dient te worden waar mogelijk. Al onze portiers zijn door goed gekwalificeerde instructeurs getraind en dit word uiteraard met regelmaat herhaald. Wetregelgeving, agressie en weerbaarheid word in deze trainingen behandeld.