Weerbaarheidstraining

In deze training proberen we mensen, niet door technieken toe te passen maar door verstandige oplossingen te geven op gewelddadig verzet leren omgaan met de drie V’s (Verstijven, vluchten en vechten). Dit kan 1 op 1 of in groepsverband gegeven worden.
 
Vanuit hier proberen we de mentale weerbaarheid over te brengen in fysiek handelen.
Fysieke agressie ontstaat na een incident en is een escalatie die overgaat in grensoverschrijdend gedrag. In deze training gaan we op zoek naar de handvaten die voor jou/jullie het beste werken en als confortabel worden ervaren. De standaard weerbaarheidstrainingen die je vaak ziet bestaan voor een groot deel uit verschillende vechtsporten en dus verschillende technieken. Wij zien dit vaak als onbruikbaar omdat er zowel op het werk als in de privé sfeer proportioneel gehandeld dient te worden. Wij gebruiken daarom geen vechthouding maar veelal een houding met open handen (de-escalerend) welke weer optimaal aansluiten met de 3 V’s.
 
Deze training is voor iedereen die op het werk of in de privé sfeer te maken kan krijgen met fysiek geweld. Dus wil je een realistische weerbaarheidstraining en kan je tegen een stootje neem dan contact met ons op.
 


Duur: In overleg.
Kosten: Op offerte basis.